Kapustę odcisnąć z soku i przepłukać letnia woda, najlepiej na sicie. Włożyć kapustę do garnka, zalać zimna woda i zagotować Znowu odcedzić - sam musisz spróbować, kapusta nie moza być bardzo kwaśna Znowu zalać woda i gotować około 1 - 1,5 godziny. W międzyczasie dodać do kapusty liście laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostkę mięso i kiełbasę. Pod koniec gotowania doprawić do smaku odrobinka soli, vegeta (vegeta jest najwspanialsza przyprawa na świecie).
Teraz musisz zakolorować bigos.
To znaczy :
dodaj teraz około 1/3 szklanki przecieru pomidorowego gęstego ( najlepiej z puszki albo ze słoiczka - one są geste),
2 łyżki ketchupu,
trochę pieprzu do smaku.
Na pewno jadłeś bigos już nieraz i dlatego sam musisz wiedzieć jak doprawiony będzie Tobie smakował Po prostu dopraw go tak aby Tobie smakował Jeżeli coś będzie niejasne to napisz znowu, a ja chętnie odpisze.
Smacznego!
From: Artur.Rysch @ t-online.de (Artur und Krystyna Rysch)
Komentarze
Dodaj nową odpowiedź